Jak se těšíte na nový překlad?

Překlad dokončen

25. 2. 2009 13:13
Rubrika: Bible21 | Štítky: Bible , bible21

Naše mateřština se ovšem dál nezadržitelně vyvíjí. Významné společenské změny posledních dvaceti let, nástup informačních technologií a celkové otevření naší země, to vše má nesporný vliv na podobu a požadavky současného živého jazyka. Od posledního kompletního překladu Bible uběhlo právě třicet let a vyrostla celá nová generace, která má jistě stejné právo slyšet poselství této knihy „svou vlastní řečí“ jako naši předkové v dobách minulých.

 

Nadační fond NBK v lednu 2009 oznámil, že projekt překladu Bible do moderního českého jazyka je úspěšně ukončen. Text celé nově přeložené Bible je volně dostupný ke stažení na internetu. Již o Velikonocích se dočkáme prvního knižního vydání.  S překladem se budeme setkávat pod názvem "Bible, překlad 21.století" nebo pod zkratkou "BIBLE21". Samotný název napovídá, komu je překlad určen - lidem 21.století.   Jedná se o historicky devátý překlad kompletní Bible do českého jazyka. Jeho cílem je navázat na intenzitu a krásu Bible Kralické z roku 1613 a přitom podat co nejširšímu okruhu dnešních čtenářů moderní a srozumitelný text věrný hebrejskému a řeckému originálu.

 

Zobrazeno 949×

Komentáře

abbe

Zdravím, snažil jsem se otevřít na netu Bible21 a dát ji do Wordu, změnit písmo na Švabach a tím ji vytiskout, tak mi to nešlo

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Rubriky

Nejnovější

Autor blogu Grafická šablona Nuvio